WGB

Tussen ca 1756 en 1784 is Wouter Groenenberg in Gorinchem actief geweest en aan hem wordt het merk WGB toegeschreven (ref *22)

  

Hieronder een aardige : zowel de gekroonde N als de gekroonde zalm / vis waren populaire ketelversieringen in de 18e eeuw, waar dan doorgaans de initialen van de maker aan toegevoegd werden. Dit pijpje lijkt in eerste instantie de versiering N gekroond gehad te hebben, waarna later besloten is om er een gekroonde zalm van te maken.. Letters WGB vaag leesbaar boven de kroonBovenstaand pijpje heeft een afbeelding van een gekroonde eiermand tussen een stippenkrans. Onder de eiermand lijken de initialen WGB weggewerkt door een eroverheen gegraveerde rij sterren. Links en rechts van de eiermand zijn de letters G en S zichtbaar. Gijsbert Stam (1782-1806) zou bijvoorbeeld de persvorm van de Gorinchemse pijpmaker Wouter Groenenberg (WGB) die tot 1784 actief geweest, overgenomen kunnen hebben

Laatste Nieuwe

21/5 : Het IJzeren Kruis

28/3 : Ruim 100 nieuw gefotografeerde hielmerken toegevoegd

15/3 : Een paar reliefpijpjes toegevoegd

14/2 : Diverse bodemvondsten erbij

15/01 : Verschillende Franse pijpen, o.a. Fiolet, Gambier

29/12 : Een zeldzame Goudse pijp met de tekst 'HOESAAR'

22/12 : Een prachtig gekleurde soldaat van Gambier.

8/12 : De pijpenmakers van Schoonhoven is het resultaat van ruim twee jaar archief onderzoek. Een 432 pagina's tellend boek dat een geheel nieuwe blik werpt op de industrie in deze stad en ruim 120 makers in detail belicht. Heel veel tot op heden onbekende informatie.