Reclame pijpje voor de Rotterdamse Tabaksfabriek 'Het Vergulde Klaverblad' van de Gebroeders Schilte. Ca 1880-1900, gemaakt in Gouda. Op de steel de tekst leesbaar GEBR. SCHIL..
Het tabaksmerk 'Het Vergulde Klaverblad' werd op 13 oktober 1883 gepubliceerd in de Staatscourant.
Vernieuwde inschrijving door de firma Gebr. Schilte te Rijswijk, handelende onder Gebr. Schilte, Rotterdam, op 1 juni 1904 in de Nederlandse Staatscourant.
Reclame pijp in de vorm van een grote doetelkop gemaakt voor de Delftse Tabaks handel H. van Andel met de initialen H.V.A. ca 1875-1900, onbekend door wie gemaakt.
Op 7 juni 1881 schreef de firma Louis Dobbelman in Rotterdam een tabaksmerk in, omschreven als 'een etiquet, voorstellende twee mooren hun pijpen rookende, staande de een ter regter-, de andere ter linkerzijde van een geopend vat tabak, verder op den achtergrond tabaksattributen, als : rollen, kistjes, carotten. Het etiquet wordt in alle afmetingen gedrukt op alle soorten gekleurd of ongekleurd papier, en aangebracht op papieren of linnen zakken, vaten of kisten, en dient tot verpakking der waar'.
Afbeelding van de Hoop met Anker en duif, in tekstlint DE RIJZENDE HOOP. Op andere zijde een verzameling goederen, ton, kruiken. Reclamepijp van de Haagse firma G.W. van der Boor die in 1900 door de firma Van Nelle werd overgenomen.
Pijpje uit de periode ca 1870-1900, gemaakt in Gouda door een onbekende fabrikant
Onderstaand pijpje heeft de tekst DE ERVEN DE WED. J. VAN NELLE STOOMTABAKSFABRIEK ROTTERDAM, hielmerk 54 gekroond, gemaakt door Van der Want in Gouda (ref *14) in het laatste kwart van de 19e eeuw
Reclame pijpje voor de Amsterdams Tabakshandelaar Weurman en Comparanten. Ca 1900. Waarschijnlijk door de firma van der Want Gouda gemaakt. Het merk 'reclame baai' werd door Weurman op 6 maart 1897 voor rook- en pruimtabak vastgelegd.
Onderstaand pijpje is aangetroffen in een stort van Van der Want pijpen in Gouda, en zal dus waarschijnlijk daar gemaakt zijn, in het laatste kwart van 1800, wellicht begin 1900.
Onderstaand model is ook afkomstig uit het laatste kwart van 1800. Dit model heeft geen hielmerk maar is bekend in uitvoeringen met hielmerk 65 gekroond, dat tussen ca 1841 en 1882 door Adrianus van Duijn in Gouda werd gebruikt (ref *14)