Goedewaagen Catalogi

Catalogue B, Export 'Dutch Clay Pipes'

 

"Containing a few of the principal models for export"

 

Een originele, vierbladige catalogus op 2 dubbelzijdige folio formaat bladen gedrukt. De pijpen zijn erg klein weergegeven, maar zoals de voorkant zegt ; het is alleen de bedoeling een paar algemene modellen weer te geven.. Ca 1905/1906

 

 


P.Goedewaagen & Zoon, onbekend nr

 

Waarschijnlijk een van de vroegere catalogi van Goedewaagen, uitgegeven voor de 'catalogus nr 3' , op basis van een aantal modellen die in deze voorkomen, en niet meer in de 'catalogus nr 3'.

Echter, van 'catalogus nr 6' zijn een aantal varianten bekend met verschillende inhoud. Vandaar dat ik op deze pagina gekozen heb om simpelweg die catalogi te plaatsen, die onderlinge verschillen in inhoud vertonen.

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Hollandsche Tabakspijpenfabrieken P. Goedewaagen & Zoon Catalogus A, 4e druk

Catalogus kopie van een origineel dat uit begin 1900 stamt. 56 pagina's met pijpenmodellen.

 

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Catalogus genummerd ' 3'

Dit is een pdf van een kopie van een catalogus die erg lijkt op de catalogus uit 1891, maar waar op de voorzijde de vermelding 'Catalogus no. 3' is toegevoegd. Waarschijnlijk uit ca 1900 en  telt 55 pagina's met afbeeldingen van 469 verschillende modellen. Ook hier geldt dat een aantal modellen in verschillende steel lengtes leverbaar was.

 

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Catalogus Nr 6 (60 pagina's)

Dit is een pdf van een originele versie van catalogus nummer 6, welke in 1912 door Goedewaagen werd uitgegeven. Deze catalogus bevat 60 pagina's met afbeeldingen van 451 pijpen. Deels zijn dit de traditionele lijn tekeningen, maar bepaalde series (met name de kortere en bijvoorbeeld rode, gecalcineerde en vergulde pijpen) zijn gefotografeerd en in kleur gedrukt. De kleuren pagina's zijn gescheiden door bladen van vloei papier.

Waarschijnlijk stamt deze versie van een paar jaar later

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Goedewaagen's geemailleerde Doorrookers Catalogus Nr 9

Dit is een pdf van een kopie van een catalogus die uit ca 1920-1930 stamt en een op 17 pagina's een overzicht bevat van 101 afbeeldingen van Goedewaagen's assortiment doorrokers, gegoten kleipijpen in verschillende uitvoeringen, o.a. de zogenaamde pijpen zonder lichtbeeld, lichtbeeldpijpen, gekleurde photopijpen, plateelpijpen en plateelnaampijpen. Ook in deze catalogus een aantal zogenaamde B.M. pijpen. Aardig is dat de catalogus ook een luchtfoto van het fabriek terrein in Gouda bevat en zowel nederlands- als engelstalig is

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Goedewaagen's Ideaal-Doorrookers Catalogus Nr 9 Supplement

Dit is een pdf van een kopie van een 'verkorte' catalogus die uit ca 1920-1930 stamt en een op 11 pagina's een overzicht bevat van 58 afbeeldingen van Goedewaagen's 'ideaal doorrokkers welke het meest worden gevraagd' . 

In deze catalogus treffen we ook een aantal foto's van de fabriek en de werkplaatsen aan.

 

Klik op de afbeelding voor de PDF


Prix Courant de notre Catalogues No. 3

Kopie van prijscourant (achterzijde ontbreekt) van de Firma P. Goedewaagen & Zoon, Gouda, Holland voor de Franstalige gebieden met het opschrift: ‘Prix-courant de notre Catalogue No. 3. Fabricants de Pipes en terre.’ Gedateerd 1 januari 1900 met opschrift Bulcke van de Bemden en Cie, Rue des Juifs 2, Anvers. Rabat 10 % Korting 2 % voor 30 dagen.


Laatste Nieuwe

21/5 : Het IJzeren Kruis

28/3 : Ruim 100 nieuw gefotografeerde hielmerken toegevoegd

15/3 : Een paar reliefpijpjes toegevoegd

14/2 : Diverse bodemvondsten erbij

15/01 : Verschillende Franse pijpen, o.a. Fiolet, Gambier

29/12 : Een zeldzame Goudse pijp met de tekst 'HOESAAR'

22/12 : Een prachtig gekleurde soldaat van Gambier.

8/12 : De pijpenmakers van Schoonhoven is het resultaat van ruim twee jaar archief onderzoek. Een 432 pagina's tellend boek dat een geheel nieuwe blik werpt op de industrie in deze stad en ruim 120 makers in detail belicht. Heel veel tot op heden onbekende informatie.