Goedewaagen Catalogi

Catalogue B, Export 'Dutch Clay Pipes'

 

"Containing a few of the principal models for export"

 

Een originele, vierbladige catalogus op 2 dubbelzijdige folio formaat bladen gedrukt. De pijpen zijn erg klein weergegeven, maar zoals de voorkant zegt ; het is alleen de bedoeling een paar algemene modellen weer te geven.. Ca 1905/1906

 

 


P.Goedewaagen & Zoon, onbekend nr

 

Waarschijnlijk een van de vroegere catalogi van Goedewaagen, uitgegeven voor de 'catalogus nr 3' , op basis van een aantal modellen die in deze voorkomen, en niet meer in de 'catalogus nr 3'.

Echter, van 'catalogus nr 6' zijn een aantal varianten bekend met verschillende inhoud. Vandaar dat ik op deze pagina gekozen heb om simpelweg die catalogi te plaatsen, die onderlinge verschillen in inhoud vertonen.

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Hollandsche Tabakspijpenfabrieken P. Goedewaagen & Zoon Catalogus A, 4e druk

Catalogus kopie van een origineel dat uit begin 1900 stamt. 56 pagina's met pijpenmodellen.

 

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Catalogus genummerd ' 3'

Dit is een pdf van een kopie van een catalogus die erg lijkt op de catalogus uit 1891, maar waar op de voorzijde de vermelding 'Catalogus no. 3' is toegevoegd. Waarschijnlijk uit ca 1900 en  telt 55 pagina's met afbeeldingen van 469 verschillende modellen. Ook hier geldt dat een aantal modellen in verschillende steel lengtes leverbaar was.

 

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Catalogus Nr 6 (60 pagina's)

Dit is een pdf van een originele versie van catalogus nummer 6, welke in 1912 door Goedewaagen werd uitgegeven. Deze catalogus bevat 60 pagina's met afbeeldingen van 451 pijpen. Deels zijn dit de traditionele lijn tekeningen, maar bepaalde series (met name de kortere en bijvoorbeeld rode, gecalcineerde en vergulde pijpen) zijn gefotografeerd en in kleur gedrukt. De kleuren pagina's zijn gescheiden door bladen van vloei papier.

Waarschijnlijk stamt deze versie van een paar jaar later

 

 

 

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Goedewaagen's geemailleerde Doorrookers Catalogus Nr 9

Dit is een pdf van een kopie van een catalogus die uit ca 1920-1930 stamt en een op 17 pagina's een overzicht bevat van 101 afbeeldingen van Goedewaagen's assortiment doorrokers, gegoten kleipijpen in verschillende uitvoeringen, o.a. de zogenaamde pijpen zonder lichtbeeld, lichtbeeldpijpen, gekleurde photopijpen, plateelpijpen en plateelnaampijpen. Ook in deze catalogus een aantal zogenaamde B.M. pijpen. Aardig is dat de catalogus ook een luchtfoto van het fabriek terrein in Gouda bevat en zowel nederlands- als engelstalig is

 

Klik op de afbeelding voor de PDF versie


Goedewaagen's Ideaal-Doorrookers Catalogus Nr 9 Supplement

Dit is een pdf van een kopie van een 'verkorte' catalogus die uit ca 1920-1930 stamt en een op 11 pagina's een overzicht bevat van 58 afbeeldingen van Goedewaagen's 'ideaal doorrokkers welke het meest worden gevraagd' . 

In deze catalogus treffen we ook een aantal foto's van de fabriek en de werkplaatsen aan.

 

Klik op de afbeelding voor de PDF


Prix Courant de notre Catalogues No. 3

Kopie van prijscourant (achterzijde ontbreekt) van de Firma P. Goedewaagen & Zoon, Gouda, Holland voor de Franstalige gebieden met het opschrift: ‘Prix-courant de notre Catalogue No. 3. Fabricants de Pipes en terre.’ Gedateerd 1 januari 1900 met opschrift Bulcke van de Bemden en Cie, Rue des Juifs 2, Anvers. Rabat 10 % Korting 2 % voor 30 dagen.


Laatste Nieuwe

22/7 : Andries Kuilink, Leendert Smit en Willem IV

26/1 : serie nieuwe hielmerken

20/12 : Een complete, ongelijmde pijp van A. Sparnaay, een zogenaamde 'korte izabe'.

9/9 : Diverse pijpenmakers gereedschap-pen van de firma Goedewaagen.

11/8 : Een leuke plateelpijp van Goedewaagen toegevoegd

10/8 : Miniatuurpijpjes en doosjes van Goedewaagen en de Jong

26/7 : een partijtje Goudse pijpen uit het laatste deel van de 19e eeuw met veel verschillende modellen toegevoegd.

17/6 : Een zeer fraaie catalogus van de firma van der Want en Barras uit circa 1910-1920

15/6 : Mooie envelop van de fabriek Van der Want en Barras uit Gouda.

04/05 : Een leuke verrassing! Zo nu en dan deel je deze bijzondere hobby met anderen die er zelf ook een oog voor gaan ontwikkelen :-). Frances bedankt (en ga zo door !!)

04/05 : Een fraai Gouds souvenir pijpje uit de beginjaren van de 20e eeuw.